Հազի տարբեր տեսակներ
Դասակարգում` ըստ տևողության
Հազը կարելի է դասակարգել` ըստ դրա տևողության կամ խորխի արտադրության
Դասակարգում` ըստ տևողության
Սուր հազ.
hանկարծակի սկիզբ, տևում է մինչև երեք շաբաթ
Ենթասուր հազ.
Տևում է երեքից մինչև ութ շաբաթ
Քրոնիկ հազ.
Տևում է ավելի, քան ութ շաբաթ
Դասակարգում` ըստ խորխի արտադրության
Չոր կամ ոչ պրոդուկտիվ հազ
Չի արտադրվում խորխ
Թաց կամ պրոդուկտիվ հազ
Թաց կամ պրոդուկտիվ հազ